fredag 2. mai 2014

Tilbud om keepertrening for Marie og for de som kunne tenke seg å prøve denne rollen på laget

Vi har fått et unikt tilbud om spesialtrening for våre spillere som er keepere, eller som kanskje kunne tenke seg å være keeper på eget lag. Her er en gylden mulighet til å få en god innføring i keeperrollen. Jeg vet at det er noen på laget vårt som har nevnt at de kunne tenke seg å stå litt i mål også. Da er dette kurset aktuelt for disse spillerene.
Det er en fordel om foreldren / trener er med å bivåner treningen for lettere å kunne overføre øvelsene på treninger på eget lag.
Frist for å melde seg på er lørdag 3. mai (se link for adresse).
Dato for gjennomføring på kurset er 11. og 18. mai. Hvis noen syntes det er skummelt å være med på egenhånd, så snakk med en lagveninne som også kanskje ønsker å prøve seg i keeperrollen.
Jeg er dessverre bortreist disse dager og klarer ikke å være med.

Ole Morten

onsdag 30. april 2014

Seriekamp mot Larkollen torsdag 8/5

Torsdag 8/5 skal vi spille tidlig bortekamp mot Larkollen.
Avreise fra Pizza Baron torsdag kl. 15.30.
Adresse kampsted (naturgress) er: Støtvigveien 60, Larkollen
Beregnet reisetid: 43 minutter (49km)
Ha med regntøy og kle gjerne på tynn ullgenser / bukse under spillerdrakten da det kan bli kjølig i dag.

Følgende spillere fra B+ C møter:
Sara, Amanda R, Henriette, Malin, Sandra, Maria, Amanda M, Johanne, Oda, Marie og Celina.
Meld i fra hvis du vet allerede nå at du ikke kan stille
De som ikke skal spille oppfordres til å ta seg en joggeøkt.
MERK!
Det er veldig tidlig avreise og jeg trenger å vite så snart som mulig hvem som kan kjøre. Skriv i kommentarfeltet hvis du kan kjøre.

Intervall og styrketrening på Skansen torsdag 1.mai + ny dato seriekamp

Vi kjører intervall og styrke kl.11.00-12.15 på skansen i morgen. Noen tar seg fri med familien og det er helt ok. Håper de som er hjemme har lyst til å løpe.
 Ps! Ikke spis for stor frokost rett før treningen da det bli ubehagelig å løpe.

Seriekampen mot Larkollen utsettes til torsdag 8/5 grunnet at de ikke klarte stille fullt lag. Kommer tilbake med oppmøtetid og sted.

Ryktet om bra fotball og godt miljø har bidratt til at vi har fått nok en spiller inn på prøvespilling. Det er jo superhyggelig:) Da teller vi snart 17 spillere på laget!!!
Spilleren heter Juni og er en veldig hyggelig jente.

Det er ordinær trening på KG i dag:)

tirsdag 29. april 2014

Faktura på egenandel Ø-bollen

Hei!
Det er sendt ut en påmelding med faktura for egenandel til Ø-bollen cup i Sverige med forfall 20.april. Hvis det er noen som ikke har mottatt denne faktura fra Dfi ennå så vennligst meld i fra til meg om dette på mail snarest.
Ole Morten

mandag 28. april 2014

Overbevisende seier i første seriekamp

Etter en Benditcup preget av litt skader og tunge bein gikk  ferden for våre 10  spillere til Ørje for første seriekamp mot Rødenes.
Treneren gjorde dagen litt mer stressende enn nødvendig ved å lede hele laget til feil fotballbane.
Den riktige banen lå i tillegg ca.15 minutter unna med bil og det var 15 minutter til kampstart.
Dårlig utgangspunkt for en fin fotballkveld.
Men, for en kveld det ble!!
Jentene startet med 5 minutter  oppvarming før dommer blåste i gang kampen 30 minutter forsinket.

Kampen startet med Amanda M. som spiss, Amanda R. som høyre angriper og Martine som venstre angriper. De startet i et høyt tempo og produserte mange målsjanser og flere mål. Sara og Maria flyttet etterhvert opp på banen og ble en konstant trussel foran Rødenes sitt mål. Henriette viste seg frem som spiss og var skikkelig på hugget hele tiden.
Anette, Hanna, Maria, Celina og Henriette stod som en solid klippe i forsvar og de bidro til at det ble lite å gjøre for Marie under denne kampen. Men, det lille Marie måtte rydde opp foran målet sitt ryddet hun opp skikkelig:)

I dag vant jentene fordi de ville mest og fordi alle var lynraske med i angrep uten at noen ble stående igjen.  Alle var også flinke til å orke returløp tilbake i forsvar når vi var under press. I dag risikerte vi litt mer bakover ved å løfte Celina mer fremover i perioder under kampen. Det gjorde at vi hadde overtall og klarte å holde ballen innenfor motstanders banehalvdel lenger. Det utgjør en større risiko for mål bakover, men det er slike sjanser man må ta noen ganger for å vinne kamper.

Denne kampen viste utvikling som går på at jentene har:
blitt flinkere til å spille mer ut på kantene
blitt flinkere til å gå i rom (gjøre seg spillbare)
blitt flinkere til å sette press på ballfører for å gjenvinne ball (løpe tett inn i motstander og forstyrre spillet)
blitt flinkere til å skyte oftere på mål når sjansen byr seg
blitt flinkere til å rope og bruke stemmen på banen (snakke sammen i forsvar: en går frem, en sikrer bak)
blitt flinkere til å plassere seg riktig på banen uten ball (følge bevegelsene til laget opp, ned og til siden)
blitt tøffere i nærduell (vi fikk en liten tilsnakk fra dommer i dag, men da er vi ihvertfall tøffe nok:))
blitt flinkere til å sette fart umiddelbart når vi gjenvinner ballen,
Sist, men ikke minst, vi orket å løpe mest i dag (2x25 minutter)

Gratulerer med 100 % godkjent kamp 5-1 seier i dag jenter!

Sendt fra en Samsung Mobil

søndag 27. april 2014

GODT SPILL I VARMT VÆR

Gratulerer med super innsats og gode prestasjoner i dag jenter!!. Stor takk til Luciana og Malin fra Dfi 2003 som bidro stort til det gode spillet i dag. Det ble mange skader og dertil forbruk av isposer i dag dessverre. Is gjerne ned kne og ankler noen minutter hjemme med en pose frosne erter o.l. Det gjelder også de som ikke er skadet (forebyggende). Det smakte godt med utklassingsseier 8-0 i siste kamp og spillemessig har vi løftet oss  mange hakk i vinter. La oss ta med oss nyttig lærdom fra denne cupen inn i våre seriekamper, så blir dette bra.
Jeg ser at vi har behov for å ha fokus på intervalltrening fremover hvis vi skal orke 2x30min seriekamper. Følg med på bloggen. Jeg vil kombinere fotballtrening og løpetrening fremover.